Camembert mit Rotweinfeigen / Camembert with figs in red wine syrup
Für 4 Personen / 4 servings:
4 Camembert / 4 Camembert cheese
1-2 Eier, mit einer Gabel verquirlt / 1-2 eggs, scrambled with a fork
etwas Mehl / some flour
Semmelbrösel / breadcrumbs
600 ml Rotwein / 600 ml red wine
100 g Zucker / 100 g sugar
8 frische Feigen / 8 figs
Rotwein zusammen mit dem Zucker aufkochen. Hitze etwas reduzieren. Die Feigen im Wein ca. 5 Minuten ziehen lassen, Früchte herausnehmen und den Sud sirupartig einkochen.
Bring red wine together with the sugar to a boil. Reduce the heat a bit and add the figs – leave them to soak for about 5 minutes. Take the figs out and reheat the wine and cook until it is syrup-like.
Den Camembert in Mehl und Ei wenden, mit Semmelbrösel panieren. In etwas Fett in einer beschichteten Pfanne ausbraten.
Cover all sides of the camembert with a little flour, turn in scrambled eggs and dip in bread crumbs. Fry in little fat in a coated pan.
Mit grünem Salat und Baguette servieren.
Serve with green salad and baguette